Lagi artis Malaysia bercium?


Asal dah nama artis sudah tentulah kelakuan diperhatikan. Walaupun dia neh bukanlah artis yang popular mana pun. Actually aku sendiri pun tak kenal dia sapa sehinggalah aku baca benda kat bawah neh ;

Mula dikenali menerusi lakonannya dalam drama Gerak Khas terbitan Skop Production, kata Akma kehadirannya di dalam industri hiburan tanah air bukanlah demi mengecap nikmat populariti dan glamor.

Tetapi, semuanya bersandar kepada minatnya yang mendalam terhadap bidang lakonan yang disifatkan sudah sebati dalam dirinya sejak kecil. Tutur anak bongsu daripada lima beradik ini lagi, dia juga tidak kisah andai dirinya tidak popular kerana memang itu kemahuan dirinya.

“Orang cakap saya sengaja mencari populariti dengan kontroversi begini termasuklah sebelum ini saya dilabel sebagai artis seksi sampai ada yang berani melabel saya sebagai simbol seks Malaysia.

“Apa semua tu? Bagi saya kalau betul saya nak popular dengan cara macam tu, dari dulu lagi saya sibukkan dirinya dengan mencari lelaki kaya, suami orang atau sensasikan kehidupan peribadi dengan bermacam-macam skandal.
“Dengan cara macam tu, bolehlah saya cepat dikenali sebab orang kita kan suka sangat dengan cerita-cerita begitu berbanding mengambil tahu hal kerjaya artis tersebut.

“Jujurnya, saya kecewa sebab orang kita terlalu mudah menilai seseorang itu dari luar walhal mereka tidak kenal pun saya dengan rapat,” katanya.-UM-
Hasil carian google, aku dapati dia neh artis ;

1. Yang pernah heboh kerana kontroversi gambar yang sangat2 seksi. [Untuk rekod di atas neh ialah gambar tersopan dia yang aku boleh jumpa].

2. Yang pernah terpalit k0ntroversi bergambar dengan anjing sepupu [sepupu dia bukan orang islam. Dia keturunan campur melayu + india].

Kiranya dia neh memang jenis artis yang orang kata ada masalah dengan attitude. Lihat bawah neh. Antara gambar yang sedang disebarkan ;


Menerusi sini dan sini mereka juga mendedahkan gambar akma sahib bergambar dengan seorang anggota polis yang berkhidmat di bukit aman. Dan gambar bercium neh diselitkan sekali. Kononnya gambar neh diberikan melalui email.

Tapi masalah nya ramai orang bercakap bahawa neh ialah gambar super impose. Arhh sudah. Ini jatuh fitnah. Cuba pembaca sendiri nilaikan dan kalau boleh pada sesiapa yang pandai rajin2kan diri periksa dalam2 samada neh gambar super impose ataupun real.

Perlu kepada perkara neh sebab ;
1. Kalau super impose, maka blogger's yang mendedahkan gambar neh kena tarikbalik artikel dia sebab neh ialah fitnah.

2. Kalau gambar betul, kita nak adu kan kepada pihak berkuasa agar diambil tindakan. Jangan lagi dibiar artis2 yang mengakui islam neh hanyut tanpa diberikan rawatan.

Rasanya akhlak2 artis di malaysia neh dah hampir setanding dengan hollywood. Tak pun lebih dasat lagi. At least hollywood tue dah sah2 bukan islam, tapi neh malaywood. Orang islam lagi. Hahaha.. 

So.. harap sangat ada pihak2 yang berkuasa ambil tindakan dengan segera bagi mengatasi masalah moral artis2 malaysia especially yang mengakui islam neh. Karang, bila bala datang, bukan kena tang artis jek.. yang tak artis pun kena sekali. So beringatlah sebelum kena. Chioww..

Related Posts