Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP.

Nampaknya masalah sudah semakin besar. Presiden KPOPers macam aku kena masuk campur sebelum ayuni pakat bunuh diri ke apa ke.. aku bukan apa.. ayuni neh sebenarnya duduk di malaysia, bukan duduk di palestine. Kalau dia duduk di palestine confirm dia haktuihkan diri dia balik sebab nak buang kerakyatan demi ;

1. Orang bukan islam.

2. Artis kpop yang mana ayuni beli macam2 dari mereka dan mereka gunakan duit itu untuk cantikkan diri mereka, kayakan diri mereka, hidup mewah, enjoy life mereka, dan dating dengan makwe pakwe mereka. So ayuni dapat apa ek? Tah. Buang kerakyatan dan kena kutuk di laman sosial kot?

3. Perbuatan yang sia2 dan satusen tak dapat pahala. Bahkan mengundang dosa sebab perbuatan ayuni mendatangkan fitnah kepada remaja muslim konon nya remaja muslim malaysia fanatik hiburan, fanatik kpop dan fanatik segala2nya mengenai perkara sementara tetapi tidak pula begitu bila ia melibatkan islam dan kerja2 amal dan perkara2 yang mendatangkan faedah kepada rakyat malaysia khususnya. 

Contohnya kalau ko tanya ayuni pasal lynas.. haram dia tahu. Haram dia tahu ada rakyat malaysia mati tak makan, rakyat malaysia tertindas sebab kena naya, kena fitnah, kena bunuh, dan kena macam2 lagi disebabkan sikap orang2 kaya, orang2 atasan dan ahli2 politik. Dia fikir hiburan dan fanatik kpop je.. aku tak tuduh. Aku letakkan bukti selaras dengan apa yang aku faham ;
Ayuni sebenarnya marah. Ya, marah sebab artis kpop kena baling dengan sampah dan di booo ketika buat persembahan di acara shoutaward malam tadi. Baca luahan ayuni kat bawah neh hah ;


Tindakan mereka booo artis kpop tue aku tak nampak kenapa ia salah. Kalau baling sampah pula ia boleh jadi betul dan boleh jadi salah. Ikut la pandangan masing2. Sebenarnya anti kpop wujud disebabkan fanatik kpopers macam korang wujud. 

Kalau korang bersederhana dalam menyatakan sokongan, aku tak fikir haters akan wujud. Tindakan korang yang over dalam menyatakan sokongan melahirkan kebencian orang ramai. Ini hakikat.

So salahkan diri sendiri.

Kalau ko tanya aku, ya aku juga tidak bersetuju melayani tetamu seperti itu. Tetapi aku suka mendengar penjelasan dari kesemua pihak sebelum menyimpulkan sesuatu. Tetapi, sebenci mana pun ayuni terhadap tindakan segilintir malaysians kepada artis korean kesayangan dia.. apa kena mengena dengan malaysia pula?

Itukan tindakan segilintir orang. Kenapa taknak buang kerakyatan malaysia time pendemo bersih kena bantai dengan polis ? Kenapa taknak buang kerakyatan malaysia ketika rakyat dizalimi? Kenapa taknak buang kerakyatan malaysia bila ada orang murtad disebabkan karenah biokrasi pusat zakat? Kenapa mesti buang kerakyatan malaysia bila ia babitkan artis korea yang bukan islam yang mana tempatnya ayuni dan umat islam sudah jelas di mana sebab ayuni belajar islam kan?

Ayuni, sudah la tue. Amek Alquran. Buka. Baca. Ingat Allah swt. Cari pesanan Nabi Muhammad saw sebelum baginda wafat. Baca betul2. Then fikirkan. Kita boleh minat. Presiden kpopers juga minat kpop. Tapi cukup sekadar minat. Fanatik, takmo. Fanatik dalam apa2 perkara sehingga menyebabkan kita lalai, ia tetap salah. Even minat maher zain sekalipun, kalau fanatik keterlaluan, ia tetap salah. Cukup, sedang2 sudah.

Apa? Blog eh gosip juga ahli neraka sibuk nak nasihatkan ayuni konon? Betul. Walaupun tempat aku di neraka sekalipun aku tetap takmo ayuni ke neraka. Inilah kasih sayang presiden kpopers kepada ayuni. Biar aku di neraka pun aku tetap takmo ayuni terheret seperti aku. 

Bai.

Related Posts